Spring naar de inhoud

Cumulus Blog

Opening Fotografiecircuit Vlaanderen

fotografie, copywriting, ultracycling

Maandag 4 oktober opent de tentoonstelling van een reeks uit mijn fotoproject Stray Dogs. Ben je geïnteresseerd in documentaire fotografie, in heel ver en avontuurlijk fietsen of wil je gewoon een pintje komen drinken? Dan ben je vanaf 20u welkom in de Peperfabriek, Breughelstraat 31, 2018 Antwerpen.

Stray Dogs – Off the beaten track is een beeldverhaal over vrijheid, grenzen en verlangens. Ik volgde als fotograaf ultraracers, randonneurs en bikepackers. Mensen die ongewoon lange afstanden op de fiets afleggen. Mensen die het avontuur tegemoet rijden, weg van het vertrouwde, uitgetekende parcours.

Vrijheid

Stray dogs, zwerfhonden zijn de schrik van elke lange afstandsfietser. Tegelijkertijd zijn de geportretteerde fietsers zelf ook een soort van stray dogs. Ze trekken de wijde wereld in, zonder veel bezittingen of zekerheden in hun tas. Ze omarmen de onzekerheid en overwinnen de angst voor het onbekende. Zo overwinnen ze een stukje van zichzelf. Op weg naar de vrijheid.

Grenzen

Stray Dogs – Off the beaten track flirt met grenzen. Het rode lint, dat het vaste raceparcours afbakent wordt doorbroken. De vrijheid lonkt. Het avontuur begint.

Avonturen kan je niet plannen. Er doen zich telkens weer onvoorziene omstandigheden voor. Nieuwe grenzen manifesteren zich. Grenzen waarvan je het bestaan niet kende. Terwijl andere, ingebeelde grenzen helemaal niet blijken te bestaan. Het tastbare rode lint wordt een fluïde grens die telkens weer elders ligt, die je niet eenduidig kunt vastleggen.

Verlangen

Verlangen naar de vrijheid natuurlijk, naar de buitenlucht, het glooiende asfalt en de grintpaden. Verlangen naar verbinding met de wereld, met zichzelf, in de inspanning, in het altijd ergens onderweg zijn. Verlangen naar de finish, naar de realisatie, naar de volgende race…

Kom eens kijken op 4 oktober, of passeer in één van de andere 16 culturele centra waar dit werk te zien zal zijn.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
C

Contact

Laat van je horen

Winkel 38
2300 Turnhout

BTW: BE0740.714.764
KBC: BE82 7390 1976 5668